неділю, 19 листопада 2017 р.

СЦЕНАРІЙ СПОРТИВНОГО СВЯТА

СЦЕНАРІЙ СПОРТИВНОГО СВЯТА
"МАЛІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ"
         Мета: Познайомити дітей із зародженням олімпійського руху, ознайомити з видами спорту, що входили до Стародавніх Олімпійських ігор, удосконалити рухові уміння та фізичні якості. 
         Обладнання:   Фонограмиізгрецькоюмелодією, дитячівеселімелодії, спортивнийінвентар для проведеннязмагань. 
         Ведуча:  Доброго дня усімприсутнім на цьомустадіоні! Сьогодні ми зібралися на спортивне свято «Веселістарти», щобпозмагатися у силі, спритності, винахідливості і просто відпочити. І тому ми помандруємо в часі та поговоримопро історіювиникнення спорту. Ще у стародавнічасиоднією з розваг людей стали заняття спортом, якітакож  слугуваливійськовоюпідготовкоююнаків. Перші у світіОлімпійськіігривідбулися в СтародавнійГреції в Олімпії. У рік, коли проводились Олімпійськіігри, глашатай розносив по містах і селах заклики “Всі до Олімпії”, “Хай переможутьнайсильніші”. На час проведенняОлімпійськихігорзаборонялисьвійниміжворогуючими сторонами. У змаганняммігбрати участь будь-хто з бажаючих. Учасникизмагалисяоголеними. Вони не соромилисясвоготіла так як демонструвалийого красу. У перший день атлети приходили до храму Зевса, якомуприсвячувалисьОлімпійськіігри, запалювалиолімпійськийвогонь і давали клятву змагатисьчесно: «Я буду боротисячесно за моїхбогів, за мою Вітчизну і залишупісля себе добру пам’ять. Я підкорятимуся законам змагань. Клянуся! Клянуся! Клянуся!»
         Давні греки казали: «Хочеш бути гарним – бігай, хочеш бути здоровим – бігай, хочеш бути розумним – бігай!». Тожрозпочинаємо наше свято!
Ведуча:
О спорт, о спорт!
Це просто клас!
Дружітьіз ним завжди.
Здоров’я, юність, силу дасть
І творчоїснаги.
Щоднябігомвизаймайтесь,
Ще й водою обливайтесь.
Збережецевідвсіхбід,
Жити будете сто літ.
Лишпрокинувсь – уставай,
Лініволі не давай,
Хтопочинає день з зарядки,
 У того справивсів порядку!
Друзі! Спортивнезмагання
Починати пора,
Нумо, дружно крикнем всі:
Фізкульт-ура! 
         У змаганняхберуть участь 3 команди: «Чемпіони»;«Олімпійці»; «Мушкетери».
         Привітаймо їх! 
         А підбиватиме підсумки конкурсу – четверта команда, звичайно ж наше шановне, імените жюрі. У них сьогодні нелегке завдання – з спритних, сильних, винахідливих вибрати найсильніших, найспритніших, найвинахідливіших, най-най-най… 
Це: 
А зараз – привітання команд. 
1 учень:Лиш один рецепт на світі 
Всім-усімпідходитьдітям. 
Коли спорт полюбиш – 
Сильним, спритнимбудеш. 
2 учень:Всімвідомо: цечудово, 
Коли кожен з нас здоровий, 
Тільки треба знати, 
Як здоровим стати. 
3 учень:Щоб росли ми вмілими, 
Сильними, сміливими, 
Покажемо, які ми вправні,
Дружно виконаємовправи.
Ведуча:Командипредставлені, жюрітеж. Нагадую, щооцінюватиськонкурсибудуть за швидкість і правильністьвиконаннязавданьпіслякожноїестафети за трибальною шкалою. Командиготові? Розпочинаймо! Але перед початком змагань я б хотілазвернутися до наших вболівальників. У нас працюєнезалежнежюрі, яке слідкуватиме за вболівальниками. Найактивнішівболівальникиотримають нагороди. 
         Отож, вболівайте за своїкоманди! 
·         Естафета «Передача м’яча»
         Командистають один за одним ,першіучасникитримають ракетки з м’ячами. По команді перший учасникбіжить ,тримаючи ракетку з м’ячем, оббігає кеглю і повертається до своєїкомандипередаєестафетунаступномуучаснику і стає в кінець колони.  Естафетатриваєдоти, покипершим не стане учасникякийрозпочинав першим. 
·         «Посадка картоплі»
         Для естафетипотрібнйобручі , маленькі корзинки, м’ячики, абокартопля.Покоманді перший учасникбіжить до обруча залишає всю картоплю (3-5) в обручі і повертається назад передаєестафетунаступномуучаснику.Слідуючийзбирає в обручі всю картоплю і повертається назад передаєестафетунаступномуучаснику.  Виграє та команда, яка перша справиться з завданням,дотримуючисьусіх правил. 
·          «Перенесенням’ячаміж учасниками»
         Участь в ційестафетіберуть по два учасника з кожноїкоманди і тримаючим’ячміж собою(зажатий грудьми) повинні пройти відстань до фішки і повернутися не випустившим’яча. Виграє команда яка перша справилась іззавданням.

·          «Переправа».
    Капітанкоманди повинен переправити свою команду, по одному, на іншу сторону майданчика.Виграє команда яка першоюзакінчилаестафету.
·         Гра «Сніжки»
          Беруть участь всі гравці. На кожну комаду видається по 20 мячиків(пошиті з тканини).По команді учасники починають перекидати м’ячі на майданчик суперника.Гра зупиняється по сигналу.Потім іде підрахунок м’ячиків.Перемагає команда у якої на майданчику залишилося менше м’ячів. 
·         «Естафета з лижами»
         Коженучасникповиненпробігти на лижаж до фішки, повернутись назад і передатиїхнаступномуучасникові. Виграє та команда, хтошвидше і правильнішевиконаєзавдання. 
·         «Перетягування канату»
          Викликаютьсякапітани команд для проведенняжеребкування. Та команда, в жеребок якоїпустий в першомуетапі не приймаєучасті, а змагаютьсядвіінші. Та команда, яка виграєбере участь у другомуетапі. Перемагає та команда, яка виявляєтьсянайсильнішою. Жюрі, відповідно, виставляєоцінкикожній з команд. 
·         «М’яч у ворота»
         По команді учасник  веде м’яч вокругфлашків біля останнього зупиняє і виконує удар по воротах,які знаходяться на відстані 5м..Потім передає пас наступному ігроку, а сам біжить і стає в кінець колони.Перемагає команда яка перша закінчила і більше разів попала у ворота.
Ведуча.
 Це остання естафета. Поки жюрі підраховує кількість балів наших учасників, ми підведемо підсумки на кращого вболівальника.
         А тепер, надаємо слово жюрі.
Ну от і все, звучить свисток, 
Змаганнязакінчилось. 
Виходятьпереможці на місток. 
Вітайтеїх – ось наша сила! 
Перемогла команда   _____________________ 
         Давайте привітаємоїхбурхливимиоплесками!
         От і закінчилось  наше свято  «Веселістарти». Всімбажаюміцногоздоров’я, удачі, наполегливості і терпіння! До побачення! Дякуємо за увагу!


Немає коментарів:

Дописати коментар