неділю, 12 листопада 2017 р.

Змагання з футболу

Автор:  Лиходід  М. М. –  викладач  фізвиховання  Березоворудського технікуму  Полтавської   державної   аграрної   академії,  спеціаліст.

Рецензент:  Бричка В.І. – викладач   фізвиховання  Березоворудського технікуму Полтавської  державної  аграрної  академії, спеціаліст  вищої категорії.









Дана  розробка  містить хід та методику  проведення  спортивних змагань  з  футболу.
Хід  заняття  може  бути  використаний  як  методичний  матеріал для  проведення  будь-яких спортивних змагань з футболу в навчальному закладі.

                                                                             Розглянуто та схвалено на засіданні циклової
                                                                                    комісії фізичного виховання та спорту
                                                                           Протокол №_____ від ________20__ рік      

                                                                               Голова циклової комісії _______ Бричка В.І.

План

1.     Вступ
2.     Положення  про  проведення  змагань
3.     Заявки  команд
4.     Хід   проведення  змагань
5.     Підведення  підсумків
6.     Висновок
7.     Література
8.     Рецензія
Вступ
Дана методична  розробка є провідним напрямком роботи з фізичного виховання учнів у формі проведення спортивних змагань,покращення навчально-тренувального процесу,його подальшим розвитком як способу спортивно-культурного дозвілля учнів. Адже залучення молоді до занять фізичною культурою і спортом є одним із основних завдань фізичного виховання. Спортивні змагання викликають зацікавленнядо занять  спортомта інтерес до спортивних ігор,розвивають прагнення до активного способу життя, відпочинку та дозвілля.Проведення подібних змагань в навчальному закладі повинно носити постійний та заохочувальний характер.Змагання допомагають виявити навики до занять футболом та підібрати необхідних гравців для комплектування збірної команди навчального закладу.Спортивні заходи такого типу є невідємною частиною  тренерської  роботи в навчальному закладі.

                                                                                                                                      «ЗАТВЕРДЖУЮ»
Директор Березоворудського технікуму ПДАА
___________Бабич Ю. В.

ПОЛОЖЕННЯ
Про проведення першості технікуму з футболу серед відділів
І. Мета і завдання
Метою турніру є підвищення якості навчально-тренувального процесу, визначення кращої команди з футболу серед відділів.
ІІ. Місце і час проведення
Змагання проводяться з 26.10.11 по 04.11.11 на стадіоні імені  В.Д. Оверченка , початок о 15.00.
ІІІ. Керівництво змагань
Загальне  керівництво  підготовкою  і  проведенням  змагань  здійснює  кафедра  фізичного виховання.   Безпосереднє   проведення   змагань   покладається  на головного  суддю Лиходіда  М. М.
ІV. Учасники та умови проведення змагань
У змаганнях приймають участь студенти технікуму, яким дозволяється грати за свій відділ. Заявки від команд подаються до початку проведення змагань. Турнір проводиться за правилами гри в футбол по круговій системі, склад команди - 15равців.
V. Визначення місць у турнірній таблиці
Місця команд в змаганнях визначаються за найбільшою кількістю очок. За виграш нараховується 3 очка, нічия - 1, програш - 0. У разі однакової кількості очок перевага надається команді, яка має кращі результати в особистих зустрічах.
VI. Фінансові витрати
Всі витрати, пов’язані з проведенням змагань, покладаються на студентський профком.
VII.  Нагородження
Команда - переможець нагороджується грамотами та призами.

                                                                             Хід змагань

      З 26.10.11 по 04.11.11 на стадіоні імені В.Д. Оверченка с. Березова Рудка були проведені змагання серед відділів Березоворудського технікуму на першість з футболу. У турнірі взяло участь близько 50 студентів. Заявки на участь у змаганнях подали всі відділи: відділ «Експлуатація та ремонт машин агропромислового виробництва», відділ «Виробництво та переробка продукції рослинництва» та відділ «Виробництво та переробка продукції тваринництва».
    У першому матчі зустрічалися команди відділу «Експлуатації та ремонту машин агропромислового виробництва» та «Виробництва та переробки продукції тваринництва».
.
  Гра проходила за територіальної та ігрової переваги механіків, але зоотехніки відповідали гострими контратаками. У цікавому за змістом матчі був зафіксований рахунок 5:2 на користь команди механіків.
   У другому матчі зустрічалися команди відділів «Виробництва та переробки продукції тваринництва» та «Виробництво та переробка продукції рослинництва».
ва

     Гра проходила в безкомпромісній боротьбі: шальки терезів хилились то в одну, то в іншу сторону. За цілком рівної боротьби перемогу здобули гравці відділу «Виробництва та переробки продукції рослинництва» 3:1, котрі краще використали свої ігрові можливості.
В останній зустрічі, яка вирішувала остаточний розподіл місць, зустрілися команди відділів «Експлуатації та ремонту машин агропромислового виробництва» та «Виробництва та переробки продукції рослинництва».
За явної переваги команди механіків був зафіксований рахунок 5:1 на користь відділу «Експлуатації та ремонту машин агропромислового виробництва», яка й здобула перемогу в змаганнях.

                                         



Турнірна таблиця
           
  Команда
Результати зустрічей
Мячі
Очки
Місце
«Експлуатація та ремонт машин агропромислового виробництва»


5:2

5:1

10:3

6

І
«Виробництво та переробка продукції тваринництва»

2:5


1:3

3:8

0

ІІІ
«Виробництво та переробка продукції рослинництва»

1:5

3:1


4:6

3

ІІ

Кращі гравці турніру:
Кращий воротар:   Хижняк Антон («Виробництво та переробка продукції тваринництва»).
Кращий захисник:  П’ятенда Дмитро («Експлуатація та ремонт машин агропромислового виробництва»).
Кращий півзахисник: Чеберячко Ярослав («Експлуатація та ремонт машин агропромислового виробництва»).
Кращий нападник: П’ятенда Ярослав («Експлуатація та ремонт машин агропромислового виробництва»).
Кращим гравцем турніру визнано студента відділу ««Експлуатації та ремонту машин агропромислового виробництва»   П’ятенду Ярослава.

                                          
Висновок
      Турнір пройшов в запеклій, інтригуючій і цікавій атмосфері та  згідно з положенням про проведення змагань. Викликав масову зацікавленість серед студентської молоді та привабив велику кількість вболівальників. Кращих гравців турніру визначали за якістю гри та за голосуванням. У протистояннях між командами точилася напружена та захоплююча боротьба на кожному клаптику поля. Приємно було бачити спортивний азарт в очах учасників змагань, який часом переважав над технічними та фізичними недоліками гравців, штовхаючи на створення маленьких шедеврів на стадіоні. Всі команди відзначилися гарною дисципліною та організованістю під час змагань. Команда-переможець та кращі гравці турніру нагороджені цінними призами та подарунками.

Література

1.  Турченко  С. М.  Фізична  культура  і  здоровя. Футбол.  –  Кременчук, 2009. – 110 с.
2.  Цирик  Б. Я.  Футбол. Физкультура  и спорт. -  1999. – 294 с.


Рецензія

У  роботі  висвітлене  питання  про  методику  проведення  спортивних змагань з футболу в навчальному закладі.
У даній методичній розробці значна увага приділяється особливостям підготовки та проведення футбольного турніру. Змагання проводяться з метою підвищення інтересу до занять фізичною культурою та спортом,  пропаганди  здорового способу життя та покращення фізичного стану учасників турніру.
Рекомендується  як  методичний  матеріал  при проведенні спортивних змагань  з  футболу  та  має  практичне використання у роботі викладачів фізичного виховання.





Рецензент__________Бричка В. І. – викладач вищої категорії дисципліни фізичне виховання.
.



















Немає коментарів:

Дописати коментар