неділю, 19 листопада 2017 р.

Методика проведення рухливих ігор

Методика проведеннярухливихігор
Підготовка до гри
         Вибіргри. Успіхігровоїдіяльності, а такожпозитивнийфізіологічний і емоційнийвплив на гравцівзалежитьнасампередвід правильного виборугри. Вибираючигрувраховую форму проведення занять: урок фізичноїкультури, фізкультурно-оздоровчийзахід у режимінавчального дня ,позакласнийзахід.
         Вибіргризалежить і відмісцяпроведення. На свіжомуповітріпроводжумайжевсінародні та рухливіігри з великою інтенсивністю та об­сягом. У спортивному заліігри з шикуванням ко­манд у шеренги і колони, а такожігри, у якихгравціберуть участь по черзі. Слідкую, щобігри, естафети проводились у чистому, провітре­номуспортзалі. Вибіргризалежитьвідная­вності у школіінвентарю та обладнання, а такожвідпоставленихоздоров­чих, освітніх і виховнихзавдань.
         Підготовкамісця для гриДля проведенняігор, естафет на свіжомуповітрізаздалегідьперевіряюмайданчик, щоб не булокамінців, палок, каштанів, ям. Майданчикмає бути з рівноюповерхнею.
         Якщо урок проводжу у спортивному залі, на перервійогопровітрюю, слідкую за чистотоюпідлоги, спортивніприладирозміщую так, щобпід час гри вони не заважали.
         Підготовкаінвентарю та обладнання
Для проведенняігор, естафетвикористовуютакийінвентар та обладнання: м'ячімалі, великі, гумові,футбольні, баскетбольні,волейбольні; ес­тафетніпалички, кубики, обручі, скакалки, кеглі ,фішки ,різнокольо­ровіпрапорці, лави, палиці, мішечки з піском.
         Для вчителя: свисток, секундо­мір, крейда, магнітофон та іншеобладнання.
         Інвентаряскра­вий, кольоровий, добре помітний у грі, відповідає за масою та розмірамивікугравців.
         Завжди на початку уроку повторюю правила технікибезпекиучнівпід час проведенняігор та естафет. Нагадуюучням, що для проведенняес­тафет не можнавикористовуватималіпрапорці на тоненькійпалиці (прапор­цемможнавлучити в око, на ньогопід час бігуможнавпасти). Викорис­товуютакийінвентар, який при падінняхдітей, необережнійпередачі не зашкодитьїхньомуздоров'ю.
         Поясненнягри
         Пояснюючи правила гри, повідомляюще раз їїназву, розповідаю про роль кожного гравця, мету і хідгри, завданняведучих і гравців, ознайо­млюю з правилами проведення.
         Коли проводжугру з шикуваннямучніву коло, то сама стою у колі. Якщогравціоб'єднані у двікоманди, розміщені одна протиодної - між ними.
         Для кращогозасвоєннягриучнямисупроводжуюпо­ясненнягри показом окремихрухівгравців. Правила грипояснююдоклад­нішелише у випадку, коли групроводжууперше.

         Післяпоясненнягриперевіряю, чивсігравцірозуміютьїї правила.

Немає коментарів:

Дописати коментар